Disko grupa

O kolesarjenju in kolesarjih. O taktikah in zmagah. O dirkah. Štirje kolesarski navdušenci se zberejo in pokomentirajo dogajanje na dirkah in v kolesarskem svetu. Disko grupa so Blaž, Martin, Matej in Uroš.

Blaž Debevec

Blaž Debevec

V kolesarstvo je vpet od svojega 10. leta, sprva kot tekmovalec, več let je bil “teammate” Tadeja Pogačarja. Po končani članski karieri deluje kot trener v mladinski ekipi Pogi Team UAE. Še vedno je aktiven kolesar v ciklokrosu in na gravel dirkah. Kot bivši šprinter se na klance z veseljem vozi v disko grupi, sploh če gre na kofirajd.

Martin Kozmelj

Martin Kozmelj

IT-jevec, ki se s športom ukvarja tudi v realnem, ne samo v virtualnem svetu. Rad se ukvarja s številnimi športi, kot so kolesarstvo, nogomet, smučanje in badminton. Še raje pa s kavča spremlja tiste, ki to počnejo nekoliko bolje.

Matej Zalar

Matej Zalar

Gravlerski izletnik, ki dojema cesto kot igrišče. Po fizkulturi najraje gleda kolesarstvo. Med kolesarjenjem pije kavo, med pogovori o kolesarjenju pivo. O kolesarstvu že več kot 15 let piše za različne kolesarske medije.

Uroš Škaper

Uroš Škaper

Navdušenec nad kolesarstvom. Ljubitelj kave in tiramisuja. Snovalec kolesarskega podkasta Kofirajd in tisti, ki skrbi, da so stvari vizualno poštimane. Če bi lahko, bi kolesaril vsak dan. V podkastu prevečkrat izgovori besedi “odlično” in “super”.

Disko grupa – Čips, zmage, padci in monoksid v pljučih

Drug teden Toura je poskrbel za sladko kisle trenutke. Primož Roglič je zaradi padca zapustil Dirko po Franciji, medtem,...

Več podkastov

Disko grupa – Jajca na oko, krožnik ali na mizo?

Prvi teden Tour-a je za kolesarji. Presenetljive zmage, predvideni razpleti in vprašanje: "Ali spada makadam na tritedensko dirko?". Zagotovo...

Več podkastov

Disko grupa – Galibier spet “slovenski”

O štirih etapah smo zmogli blebetati skoraj uro in pol. Kaj šele bo, ko odkolesarijo naslednjih pet. Kot ponavadi...

Več podkastov

Disko grupa – Imamo nove državne prvake

Teden je minil v znamenju državnih prvenstev. Smo dobili presenetljive zmagovalce ali nas rezultati niso presenetili? Vsekakor nas je...

Več podkastov

Disko grupa – Letošnja izvedba si zasluži oceno odlično